Aan het werk in De Laantjes #4 - De Volgerlanden

Aan het werk in De Laantjes #4

“Update werkzaamheden Openbaar Gebied”

Dit jaar zijn de eerste projectwoningen en zelfbouwwoningen opgeleverd in dorpje De Laantjes. In dit blog delen we de antwoorden op de door jullie (veel-)gestelde vragen. Vragen en klachten kun je blijven melden via Fixi.nl. Dit is blog 4.

Na blog 2 deden we een oproep om te spreken met bewoners. We hebben aanmeldingen gekregen van de Hark, Pootstok en Zaaivat. De punten hebben we besproken met Project De Volgerlanden, de aannemers voor de woningen en de aannemers voor het openbaar gebied. In de Bouwvak hebben we een opruimactie gehouden: het afval dat er lag, hebben we verwijderd. Ook zijn we begonnen met het definitief maken van de straat Hark. Vandaag delen we weer een update.

 

Fietspad naar Vrouwgelenweg: wordt 15 oktober geasfalteerd (week 41)

Het afval: HVC leegt de bakken nu twee keer per week in plaats van een keer. Handig als jullie de meldingen in Fixi blijven doen. HVC heeft ons gemeld dat ze de meldingen blijven monitoren. Als een bak vol zit, komen ze extra langs. Het blijkt dat soms leveranciers voor de vuilnisbakken staan. Fijn als jullie ze hier ook op willen aanspreken.

De straatnamen: we hebben een melding gemaakt bij Google. Een aantal straten, waaronder de Pootstok stond niet in Google en is dus soms niet vindbaar voor bezorgers. Dat is inmiddels doorgevoerd. De Zeis staat niet goed op de kaart. Ook daar hebben we een melding van gemaakt.

Aanvraag vergunning of melding werkzaamheden

Verder kwam ook ter sprake dat er weinig ruimte is voor grote vrachtwagens, zoals voor dakkapellen. We hebben ook gezien dat regelmatig grote wagens een aantal uur op de weg staan. Niet goed voor veiligheid, mocht er iets gebeuren in de buurt, maar ook niet handig voor de buren die er niet langs kunnen. Twijfel je, heb je een melding, stuur je activiteiten naar Vergunning van gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

Dat kan via hun mailadres: klik hier.

Tot slot (voor nu)

De overige punten die genoemd werden, nemen we ook mee en zullen we ook in een later blog weer toelichten!

Bedankt voor jullie opmerkingen en de (positieve) reacties op het blog. Binnenkort volgt blog 4.

 

 

Over dit blog

Met dit blog 'Aan het werk in De Laantjes' wil Project De Volgerlanden de (toekomstige) bewoners informeren over de laatste stand van zaken. We reageren op vragen, social media en op berichten uit Fixi. We doen ons best om zo zorgvuldig mogelijk te reageren, maar aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Voor vragen of opmerkingen over dit blog kun je contact met ons opnemen via telefoon of via ons contactformulier.

Blog 1 kun je teruglezen via deze link

Blog 2 kun je teruglezen via deze link