Aan het werk in De Laantjes #2 - De Volgerlanden

Aan het werk in De Laantjes #2

“Update werkzaamheden Openbaar Gebied”

De afgelopen maanden zijn de eerste projectwoningen en zelfbouwwoningen opgeleverd in dorpje De Laantjes. In dit blog delen we de antwoorden op de door jullie (veel-)gestelde vragen. Vragen en klachten kun je blijven melden via Fixi.nl. Dit is blog 2. 

In dit tweede blog geven we een terugkoppeling op punten die bewoners in De Laantjes deelden als reactie op het eerste blog.

Stoeptegels

Het blijkt dat een deel van de stoeptegels van slechte kwaliteit is. Dit is bij Project De Volgerlanden bekend. In overleg met de leverancier zullen deze tegels én de door de realisatie beschadigde tegels worden vervangen. Wanneer dit is, is nog niet bekend. Mogelijk wachten we even met vervangen, omdat het ook niet overal handig is om dat nu te doen, met het huidige werkverkeer van de nieuwe/nieuwste bewoners. Wordt vervolgd dus.

Pootstok

De woningen in de straat Pootstok zijn deels opgeleverd. Het straatbord, verlichting en enkele delen van de stoep kunnen nog niet worden opgeleverd vanuit de gemeente, omdat de woningen direct in de buurt nog niet gereed zijn. Deze woningen hebben vertraging opgelopen op de planning zoals deze eerst was. Zodra de ruimte er is voor het straatbordje en de stoepen, wordt dat snel opgepakt.

HVC / Vuilnis

De vuilnisbakken aan de Hark worden regelmatig geleegd. Binnenkort zullen de vuilnisbakken aan de Sikkel ook worden opgeleverd. De werkzaamheden volgen snel. Daarna zal HVC de bakken komen testen. Na akkoord worden ook deze meegenomen in de ronde van de vuilniswagen.

Sikkel

Inmiddels wordt weer verder gewerkt aan de parkeerplaats. De aannemer was later vetrokken van de plek dan was gepland. De tegels, die gepland waren voor deze locatie, waren gebruikt voor andere locaties in De Laantjes. De nieuwe tegels zijn inmiddels binnen en worden op dit moment gebruikt voor de parkeerplaats.

De Sikkel zal, net als andere straten in De Laantjes, eenrichtingsverkeer worden. Volgende week en de week erna zal deze straat worden afgerond. De inrit van de straat Sikkel zal dan vanaf de rotonde definitief in gebruik worden genomen. De uitrit van de straat komt uit op de Hark.

Tot slot (voor nu)

Door de oplevering van steeds nieuwe woningen is de parkeerdruk hoog in De Laantjes. We vragen de bewoners om ook te kijken of de leveranciers en aannemers op een juiste plek staan en geen straten blokkeren. We spreken regelmatig met de aannemers die de woningen bouwen. We hebben als Project De Volgerlanden geen contact met de individuele aannemers.

Bedankt voor jullie opmerkingen en de positieve reacties op het eerste blog. Binnenkort volgt blog 3. Blog 1 kun je ook nog teruglezen via deze link.

 

 

Over dit blog

Met dit blog 'Aan het werk in De Laantjes' wil Project De Volgerlanden de (toekomstige) bewoners informeren over de laatste stand van zaken. We reageren op vragen, social media en op berichten uit Fixi. We doen ons best om zo zorgvuldig mogelijk te reageren, maar aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Voor vragen of opmerkingen over dit blog kun je contact met ons opnemen via telefoon of via ons contactformulier.