Aan het werk in De Laantjes #1 - De Volgerlanden

Aan het werk in De Laantjes #1

“Update werkzaamheden Openbaar Gebied”

De afgelopen maanden zijn de eerste projectwoningen en zelfbouwwoningen opgeleverd in dorpje De Laantjes. In dit blog delen we de antwoorden op de door jullie (veel-)gestelde vragen. Vragen en klachten kun je blijven melden via Fixi.nl.

In De Laantjes worden zo'n 280 woningen gebouwd. De aannemers van deze woningen én de zelfbouwkavels lopen allemaal in een andere planning. Het is dus een interessante puzzel voor Project De Volgerlanden om te zorgen dat alle stoepen en parkeerplaatsen tijdig gereed zijn als jullie hier komen wonen. Dit noemen we 'woonrijp' maken en doen we per blok huizen.

Inmiddels zijn er zo'n 100 woningen opgeleverd. Vooral aan de straten Hark en Sikkel.

Updates uit De Laantjes

We willen onderzoeken of we jullie via dit blog op een handige manier kunnen informeren over de stand van zaken van het Openbaar Gebied. Dus over de straten, stoepen en parkeerplaatsen. En later... het groen en de speeltuinen. Updates dus over de planning van de werkzaamheden. En updates over wijzigingen op de planning. Bij de uitvoering van de werkzaamheden zijn er namelijk ook soms onvoorziene omtstandigheden.

Een voorbeeld van ontwikkelingen die niet in de planning stonden, was vertraging op de parkeerplaats aan de Sikkel. Deze plek was langer dan gepland, bezet door de aannemer. De planning van de bestrating heeft daarmee ook vertraging opgeleverd. Vervelend dus voor de bewoners aan de Sikkel! We verwachten dat dit op korte termijn wordt opgelost.

Blogs

Tot aan de afronding van het dorpje De Laantjes willen we blogs met updates blijven maken. Voor input spreken we met de opzichter in De Laantjes en met de projectleider én zullen we jullie reacties in de (besloten) Facebookgroep over De Laantjes in de gaten houden. 

Klachten en vragen kun je dus blijven melden in Fixi, dan komen ze bij de juiste personen terecht.

Reacties op het blog kun je sturen naar devolgerlanden@h-i-ambacht.nl of reageer op het bericht met dit blog op Facebook.

 

 

Over dit blog

Met dit blog 'Aan het werk in De Laantjes' wil Project De Volgerlanden de (toekomstige) bewoners informeren over de laatste stand van zaken. We reageren op vragen, social media en op berichten uit Fixi. We doen ons best om zo zorgvuldig mogelijk te reageren, maar aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Voor vragen of opmerkingen over dit blog kun je contact met ons opnemen via telefoon of via ons contactformulier.