Terugblik op 20 jaar De Volgerlanden - De Volgerlanden
Terugblik op 20 jaar De Volgerlanden
Woensdag 26 februari 2020
Nieuws

Het feestjaar zit er op. Voor De Volgerlanden was 2019 het jaar dat we de eerste 20 jaar van de wijk vierden. Zo deelden we elk kwartaal in weekblad de Brug verhalen over het ontstaan van de wijk, over bewoners en winkeliers en ook...oude foto's. Verder deden André Flach, Jan Maaskant, Nieky Klaus en Piet van Veldhuizen van de Ark hun verhaal én kijken we terug op het gezellige feest in september. Al deze verhalen zijn verzameld in een bewaarexemplaar. Wil je ook een exemplaar? Kom hem halen bij Project De Volgerlanden of stuur een berichtje, dan zorgen we dat hij naar je toe komt.

Openluchtbioscoop

Vrijdag draaiden er twee films in de gratis Openluchtbioscoop. Tijdens de middagfilm keken zo’n 700 mensen de animatiefilm Sing. Terwijl de kinderen meezongen en de ouders heerlijk van de zon genoten, kon patat, frisdrank en popcorn worden gekocht. Ook bij de avondfilm Notting Hill was het gezellig druk en brachten de bezoekers hun eigen kleedjes, lampjes en chips mee.

 

Actief in het Sophiapark

Zaterdag was het feest in het hele Sophiapark. Burgemeester Jan Heijkoop opende de feestdag. Een dag die bestond uit een grote feesttent met vele activiteiten voor jong en oud en uit druk bezochte demonstraties van de brandweer. Ook kon je rennen met de Inner Circle Run en wandelen met het Historisch Genootschap en Project De Volgerlanden. Verder deden bewoners mee met de in De Volgerlanden actieve sportverenigingen, die in het grote park hun eigen plek hadden.

 

Open dagen

In de wijk lieten ook vijf organisaties zien waar ze in de afgelopen 20 jaar gehuisvest zijn. Een treintje bracht de bezoekers tot voor de deur. Bij het gebouw, dat in De Volgerlanden als eerste is gebouwd, de brandweerkazerne, waren demonstraties en bij de ARK, Yulius, Sophiastaete en hospice de Cirkel kon je naar binnen wandelen om het gebouw te bekijken. De Lego Bouwplaats in de feesttent was mogelijk de meest bezochte plek van de feestelijke dag. Kinderen konden hier met de vele Lego bouwblokjes hun eigen huis bouwen.