Druk bezochte viering van 20 jaar De Volgerlanden - De Volgerlanden
Druk bezochte viering van 20 jaar De Volgerlanden
Donderdag 26 september 2019
Nieuws

Vrijdag 20 september en zaterdag 21 september vierde de wijk De Volgerlanden het 20-jarig bestaan van de wijk met feestelijke actviteiten. De wijk stond stil bij de ontwikkeling van een tuinbouwgebied tot een gezellige en nieuwe wijk.

Openluchtbioscoop

Vrijdag draaiden er twee films in de gratis Openluchtbioscoop. Tijdens de middagfilm keken zo’n 700 mensen de animatiefilm Sing. Terwijl de kinderen meezongen en de ouders heerlijk van de zon genoten, kon patat, frisdrank en popcorn worden gekocht. Ook bij de avondfilm Notting Hill was het gezellig druk en brachten de bezoekers hun eigen kleedjes, lampjes en chips mee.

 

Actief in het Sophiapark

Zaterdag was het feest in het hele Sophiapark. Burgemeester Jan Heijkoop opende de feestdag. Een dag die bestond uit een grote feesttent met vele activiteiten voor jong en oud en uit druk bezochte demonstraties van de brandweer. Ook kon je rennen met de Inner Circle Run en wandelen met het Historisch Genootschap en Project De Volgerlanden. Verder deden bewoners mee met de in De Volgerlanden actieve sportverenigingen, die in het grote park hun eigen plek hadden.

 

Open dagen

In de wijk lieten ook vijf organisaties zien waar ze in de afgelopen 20 jaar gehuisvest zijn. Een treintje bracht de bezoekers tot voor de deur. Bij het gebouw, dat in De Volgerlanden als eerste is gebouwd, de brandweerkazerne, waren demonstraties en bij de ARK, Yulius, Sophiastaete en hospice de Cirkel kon je naar binnen wandelen om het gebouw te bekijken. De Lego Bouwplaats in de feesttent was mogelijk de meest bezochte plek van de feestelijke dag. Kinderen konden hier met de vele Lego bouwblokjes hun eigen huis bouwen.