Veelgestelde vragen | nieuwbouw in De Volgerlanden - De Volgerlanden
Veelgestelde vragen | nieuwbouw in De Volgerlanden
Dinsdag 14 maart 2023
Actueel

De wijk De Volgerlanden bestaat sinds 1999. Na de bouw van meer dan 4000 woningen worden de komende jaren nog zo'n 500 woningen gebouwd. We delen op deze pagina de veelgestelde vragen, die jullie stellen, mét de antwoorden. Dit overzicht blijft actueel met steeds nieuwe updates.

 

D

De Vier Dorpjes: welke dorpjes zijn dat?

Na de grondwerkzaamheden in 2018, voorbereidingen in 2019 zijn in 2020 de eerste heipalen in De Vier Dorpjes de grond in gegaan. De ruimte rond de Jacobuslaan wordt het laatste deel van woonwijk De Volgerlanden. Dit gebied noemen we De Vier Dorpjes. De Vier Dorpjes zijn De Laantjes, De Straatjes, De Erfjes en De Hofjes. 

E

erfjes: waar vind ik informatie over dit dorpje?

Op de pagina 'Wonen in De Erfjes' vind je een overzicht van alle relevante informatie: klik hier

L

Locatie: waar worden nieuwbouwwoningen gebouwd?

De nieuwbouw wordt gerealiseerd in het laatste te ontwikkelen gebied in De Volgerlanden, De Vier Dorpjes. In De Laantjes, De Straatjes, De Erfjes en De Hofjes worden in totaal zo'n 900 woningen gebouwd. Dorpje De Laantjes is zo goed als gereed en in De Straatjes wordt op dit moment gebouwd. In De Erfjes en De Hofjes komen de komende jaren woningen en zelfbouwkavels in verkoop. 

M

Melden: ik woon al in de wijk en heb een vraag of klacht over het openbaar gebied

De meldingen je hebt, kun je doorgeven via 'Fixi'. De app Fixi kun je downloaden via de app store. Ook via de website van Fix kun je je melding doorgeven: klik hier

P

Perenlaantje: blijft het Perenlaantje?

Het Perenlaantje blijft zeker! Het laantje wordt een mooi onderdeel van dorpjes De Erfjes en De Hofjes. We houden je via de website www.hetperenlaantje.nl op de hoogte.

S

Straatjes: waar vind ik informatie over dit dorpje?

Op de pagina 'Wonen in De Straatjes' vind je een overzicht van alle relevante informatie: klik hier

Starterslening: kan ik deze lening aanvragen in De Volgerlanden?

In gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, waar de wijk De Volgerlanden ligt, kun je niet terecht voor een starterslening. Een starterslening is een hypotheek die in een aantal gemeentes kan worden afgesloten. In 2013 en 2014 was het wel mogelijk om deze in De Volgerlanden af te sluiten, maar deze regeling geldt nu niet meer.

V

VerkooP: wanneer komen nieuwe woningen in verkoop?

We verwachten dat eind 2023 of begin 2024 nieuwe woningen in verkoop komen. We houden je via onze nieuwsbrief en social media @devierdorpjes op de hoogte.

Z

zelfbouwkavels: zijn er nog zelfbouwkavels beschikbaar?

- in dorpje De Laantjes is 1 kavel te koop: klik hier

- in dorpje De Erfjes is 1 kavel te koop: klik hier

- in dorpje De Straatjes zijn alle kavels onder optie

- in dorpje De Erfjes komen nog nieuwe kavels te koop, wanneer dit is, zullen we via onze nieuwsbrief en social media communiceren

- in dorpje De Hofjes komen geen kavels in verkoop