Druk bezochte Woon(genieten)dag in De Volgerlanden
woensdag 22 april 2015
Nieuws

Zaterdag 18 april organiseerde Project De Volgerlanden een woondag, midden in de wijk, namelijk in de Sophiahal. Een dag waar iedereen informatie kon vinden en in gesprek kon gaan over misschien wel een nieuwe droomwoning in de jonge en groene wijk De Volgerlanden.

“In De Volgerlanden kun je wonen zoals jij dat wilt.” Project De Volgerlanden is daar duidelijk over. Bij de ingang van de Woondag vertelden de adviseurs van De Volgerlanden dat dit jaar verschillende projecten in ontwikkeling gaan. Of je nu een eengezinswoning, een twee-onder-een-kap, appartement of seniorenwoning zoekt, het is mogelijk om te kiezen waar jij wilt gaan wonen in de wijk.

Overzichtskaart
De informatieve overzichtskaart, normaal te vinden bij het Informatiepunt op het gemeentehuis, liet de bezoekers zien waar in De Volgerlanden de projecten gaan starten. Bezoeker mevrouw De Haan wist meteen aan te wijzen voor welk project zij komt en waar op de kaart dat project zich bevindt: “Palissade wordt direct aan de rand van het Sophiapark gebouwd. Ik kom vandaag langs, want ik ben benieuwd naar de stand van zaken van het project.”

Partners
Tijdens de Woondag waren de partners van Project De Volgerlanden ook aanwezig. Bezoekers konden zich door hen uitgebreid laten informeren over de mogelijkheden van het wonen in De Volgerlanden.  Tijdens de Woondag was duidelijk dat veel mensen wisten voor welk project ze kwamen. “De mensen die ik spreek, hebben de informatie over de te realiseren huizen al goed bekeken”, gaf een van de makelaars aan.

Nieuwe kavels in ontwikkeling
Vanwege het succes van de kavels ‘Onder de Linden’, waar nog enkele kavels beschikbaar zijn, komen in de toekomst ook op andere locaties in De Volgerlanden kavels vrij. Tijdens de Woondag liet Project De Volgerlanden zien waar deze nieuwste kavellocaties zijn. Eind dit jaar wordt gestart met de bouw van woningen in dit nieuwe gebied in De Volgerlanden, namelijk ‘De Watervogels’. Binnen en rondom een ‘wateroog’ worden vrije kavels gerealiseerd. Deze kavels verschillen in grootte en vorm. De ligging van de kavels rondom dit schiereiland is uniek.

Informatie
Naast dat de Woondag interessant was voor mogelijk nieuwe bewoners in de wijk, waren ook de bewoners die al in De Volgerlanden wonen, welkom in de Sophiahal. De kinderen die meekwamen, konden hun energie kwijt op de stormbaan die voor de sporthal was opgesteld. Alle informatie over De Volgerlanden, de plannen voor de toekomst en de huizen die worden gerealiseerd, vind je op de website www.devolgerlanden.nl. Hier vind je ook de online editie van de Woonkrant die voor de Woon(genieten)dag is uitgegeven en de interactieve kaart van de wijk.