Bruggetje naar speeltuin langs Sophialaan - De Volgerlanden
Bruggetje naar speeltuin langs Sophialaan
Woensdag 06 mei 2020
Nieuws

De afgelopen maanden is gewerkt aan een nieuwe speeltuin langs de Sophialaan. Inmiddels maken kinderen graag gebruik van de natuurlijke speeltoestellen. De laatste stap is het plaatsen van een bruggetje vanaf de straat de Bongerd. Deze week lees in je het gemeentenieuws de toelichting.

Wanneer je over de Sophialaan wandelt of rijdt zie je de leuke, grote speeltuin. Kinderen uit de buurt vermaken zich op de houten speeltoestellen, op de heuvel in het midden of op de kabelbaan. Ook is er een heuse mini-versie van het Perenlaantje. Helaas is een aantal speeltoestellen al vernield.

Bruggetje

Om te voorkomen dat kinderen gebruik maken van de toegang bij de aansluiting van de Bongerd op de Sophialaan, willen we een bruggetje over het water aanleggen. Door deze nieuwe aansluiting (nabij Bongerd 4-6), wordt oversteken veiliger voor kinderen en hun ouders. Wanneer het bruggetje gereed is, trekken we het gaashekwerk door tot aan het water.

Voor de bouw van het bruggetje is een omgevingsvergunning aangevraagd. Als deze wordt verstrekt, wordt deze medio juli onherroepelijk. Het bruggetje wordt direct na de bouwvakantie geplaatst. Om een veilige oversteek van de Bongerd te kunnen maken, vervangen we één parkeervak door trottoir en maken we de drempel voor huisnummer 4-6 langer. De toegang tot de speeltuin is daarmee afgerond. Het bruggetje is voor voetgangers én fietsers.

Een impressie van de situatie: