Aan het werk in De Laantjes #6 - De Volgerlanden

Aan het werk in De Laantjes #6

“Update werkzaamheden Openbaar Gebied”

Dit jaar zijn de eerste projectwoningen en zelfbouwwoningen opgeleverd in dorpje De Laantjes. In dit blog delen we de antwoorden op de door jullie (veel-)gestelde vragen. Vragen en klachten kun je blijven melden via Fixi.nl. Dit is blog 6.

In deze editie van het blog delen we het nieuws dat gestemd kan worden voor speeltuin 3 in De Laantjes. Dit kan door alle bewoners in dit dorpje én mag 1 keer per huishouden.

De stemming op speeltuin 4 is gesloten. Er was een duidelijke voorkeur voor speeltuinoptie A! Bedankt voor het vele stemmen en de positieve reacties.

Straatwerk

Deze week wordt weer verder gewerkt aan de Hark. Binnenkort ontvangen jullie een bewonersbrief in de brievenbus, waarin we weer een update met informatie geven over de werkzaamheden.

Afvalbak Schoffel

Zoals eerder gemeld zijn de bakken eerder dus niet juist geplaatst. Na het afronden van de bestrating zullen ook deze bakken in gebruik worden genomen door HVC.

Afvalbak Hark

De bakken aan de Hark zijn ingebruik genomen. HVC komt deze dus ook legen.

zaaivat

De stenen die door de aannemer zijn gelegd aan het Zaaivat zijn niet de goede. De aannemer zal deze nog aanpassen, de straat moet daarvoor weer overnieuw. Wanneer dit gebeurt, wordt nog ingepland. dit zal de aannemer met de bewoners aan de Zaaivat communiceren.

Speeltuin 3

Inmiddels zijn ook de ontwerpen gereed voor de opties van speeltuin 3. Bewoners in De Laantjes mogen weer stemmen! De link naar het stemformulier volgt later deze week in de Facebookgroep 'Wonen in De Laantjes'. Ben je geen lid en wil of kun je dit worden, stuur dan een mail project De Volgerlanden via devolgerlanden@h-i-ambacht.nl dan zorgen we dat je de link in je mailbox krijgt.

We kunnen helaas nog geen definitieve planning geven van de realisatie van speeltuinen 1, 2 en 4. De levertijd van toestellen ligt (we citeren) "tussen de 2 en 19 weken" vanwege de tekorten aan materialen. Zodra we specifieker weten wanneer de toestellen er zijn, zullen we dat weer laten weten!

parkeren

Zoals in blog 5 gemeld, hebben we gesproken met een aantal bewoners en hebben we het parkeren in De Laantjes onderzocht. Na de oplevering van de eerste woningen aan de Sikkel hebben we direct de 6 extra gereserveerde parkeerplaatsen gerealiseerd aan de Sikkel. Uit jullie signalen bleek het aantal extra plaatsen niet voldoende. Om deze reden is besloten om nog eens 10 extra parkeersplaatsen te realiseren. Deze komen aan de Hark. Dit gaat niet ten koste van de geplande bomen. De vakken worden tussen deze geplande bomen aangebracht met grasbetontegels, waarbij het groene karakter behouden blijft. 

De realisatie van deze vakken volgt na het straatwerk voor de rijbaan. Zoals eerder beschreven is hierbij vertraging vanwege onvoldoende gekwalificeerd personeel. Daarnaast kreeg een aantal medewerkers corona. Zij konden dus niet aan de slag. De mogelijke vertraging die dit geeft, zal worden besproken, mogelijk kan een deel ingehaald worden. Op de stand van zaken komen we terug in een later blog.

Tot slot

We merken op dat nog niet alle bewoners de weg naar dit blog 'Aan het werk in De Laantjes' weet te vinden. We stellen het op prijs als jullie je buren of andere medebewoners willen wijzen op dit blog. Bedankt!

 

Over dit blog

Met dit blog 'Aan het werk in De Laantjes' wil Project De Volgerlanden de (toekomstige) bewoners informeren over de laatste stand van zaken. We reageren op vragen, social media en op berichten uit Fixi. We doen ons best om zo zorgvuldig mogelijk te reageren, maar aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Voor vragen of opmerkingen over dit blog kun je contact met ons opnemen via telefoon of via ons contactformulier.