Aan het werk in De Laantjes #19

“Update werkzaamheden Openbaar Gebied”

In 2021 is begonnen met het opleveren van woningen in dorpje De Laantjes. In dit blog delen we de antwoorden op de door jullie (veel-)gestelde vragen in het dorpje. Vragen en klachten kun je blijven melden via Fixi.nl. Vandaag lees je blog 19.

Speeltuinen

De toestellen van de speeltuinen 1, 2 en 3 zijn opgeleverd en we zagen online al leuke foto's voorbij komen! Het gras is op sommige plekken ingezaaid en deze werkzaamheden worden de komende weken afgerond. Het gras heeft nog even nodig om te groeien. Het pad midden in speeltuin 3 wordt ook nog definitief gerealiseerd.

bestrating

De straat Schoffel voor de woningen met huisnummers 1 tot en met 20 wordt de komende drie weken definitief bestraat. De bewoners van deze woningen hebben een brief van de aannemer ontvangen. De werkzaamheden hebben ook tot gevolg dat deze weken het verkeer tijdelijk niet vanaf de Spade de hogere huisnummers aan de Schoffel kan bereiken. Er geldt een omleiding. 

De eerste dagen zal het eenrichtingsverkeer op de Schoffel niet gelden. Omdat de kruising met de Zeis ook wordt aangepast, kan verkeer alleen vanaf de Hark de Schoffel bereiken.

Nadat de kruising met de Zeis gereed is, geldt het eenrichtingsverkeer weer en is de Schoffel bereikbaar vanaf de (lange zijde van de) Hark en de Zeis. Nadat de werkzaamheden aan de Schoffel gereed zijn, zal aan de slag gegaan worden met de afronding van de Hark. Over deze werkzaamheden geven we in een later blog informatie.

rijrichtingen

De komende weken worden dus de laatste straten definitief aangelegd. Daarnaast is de definitieve situatie van de rijrichtingen ingegaan. Wanneer deze rijrichting door werkzaamheden niet mogelijk is, dan wordt dat met borden aangegeven. Voor de volledigheid delen we hier nog een illustratie van de rijrichting van het verkeer in De Laantjes.

 

(klik op de afbeelding om een grotere versie te openen) 

Deze informatie kun je ook terugvinden in het Inrichtingsplan Openbare Ruimte van De Laantjes (IPOR).

De residentie

De woningen in het appartmentencomplex 'De Residentie' zijn ook opgeleverd. De aannemer van dit gebouw zal zorgdragen voor het groen rondom het gebouw. We heten de nieuwe bewoners ook van harte welkom in De Laantjes!

tot slot

Inmiddels zijn 113 bewoners ingeschreven voor de updates via de mail. Heb jij een buurman of buurvrouw die nog niet op de hoogte is van dit blog... vertel het door! Aanmelden voor meldingen van een nieuw blog? Klik hier

Over dit blog

Met dit blog 'Aan het werk in De Laantjes' wil Project De Volgerlanden de bewoners informeren over de laatste stand van zaken. We reageren op vragen, social media en op berichten uit Fixi. We doen ons best om zo zorgvuldig mogelijk te reageren, maar aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Voor vragen of opmerkingen over dit blog kun je contact met ons opnemen via telefoon of via Fixi.