Aan het werk in De Laantjes #15 - De Volgerlanden

Aan het werk in De Laantjes #15

“Update werkzaamheden Openbaar Gebied”

In 2021 is begonnen met het opleveren van woningen in dorpje De Laantjes. In dit blog delen we de antwoorden op de door jullie (veel-)gestelde vragen in het dorpje. Vragen en klachten kun je blijven melden via Fixi.nl. Vandaag lees je blog 15.

Zaaivat / POOTSTOK

Op dit moment is de bestrating voor het parkje aan de Pootstok bijna gereed. De planning voor het definitief aanleggen van het pad en de speeltoestellen is nu nog niet bekend. Afhankelijk van de levering kan de planning gemaakt worden. 

hark

Van alle zelfbouwkavels in De Laantjes is alleen nog kavel 1 te koop. Aan de Hark zijn binnenkort wel al weer drie nieuwe woningen op zelfbouwkavels gereed. Om deze reden zullen we ook de andere rijbaan van de Hark definitief aanleggen. Deze werkzaamheden aan het begin van de Hark volgen na de definitieve bestrating aan het einde van de Hark. De zelfbouwkavels aan de Hark worden daarmee ook definitief aangesloten op de rijbaan.

De bouwstraat aan het eind van de Hark zal vanaf week 16 worden verwijderd en de definitieve rijbaan wordt dan ook aangelegd. Deze werkzaamheden zullen ook weer met borden worden aangegeven. Daarnaast delen we de informatie via dit blog.

groen

De bomen en de struiken die in dit plantseizoen geplaatst konden worden, hebben hun plek gekregen. De bomen bloeien in sommige gevallen al! In het plantseizoen van het najaar zal het groen op de andere locaties in De Laantjes worden gerealiseerd. We zien helaas ook nu nog auto's, die door gerealiseerde groenstroken rijden of zelfs parkeren. Graag aandacht voor deze locaties. 

We vertrouwen ook op de medewerking en aanspreken van de buren en bewoners zelf. Daarnaast zullen we als project, nadat het dorpje in zijn geheel is afgerond, onderzoeken welke eventuele schade hersteld moet worden.

spade

De aannemer is bijna gereed met de eerste twee stoepen aan de Spade. Zoals in blog 14 is aangekondigd, worden deze werkzaamheden gefaseerd aangepakt. De stoep voor het derde huizenblok staat nog steeds ingepland voor week 14 en week 15. 

Afgelopen week is ook gestart met de voorbereidingen van de straat bij het appartementencomplex. Deze werkzaamheden vinden dus plaats vóór het derde huizenblok aan de Spade.

Deze planning is, zoals gezegd, afhankelijk van de oplevering van de appartementen én de beschikbaarheid van medewerkers. In de volgende edities van dit blog blijven we je op de hoogte houden.

speeltuin

De locaties van de speeltuinen zijn voorbereid. De toestellen voor de twee speeltuinen aan de Hark laten nog even op zich wachten. Helaas is er nog even geduld nodig, totdat de kinderen ermee kunnen spelen. 

verlichting

We schreven het in het vorige blog al, de aannemer die verantwoordelijk is voor het branden van de lantaarnpalen, hebben we geinformeerd dat een aantal lantaarpalen niet werkt of op een onjuiste locatie staat. Helaas verloopt dit nog niet naar wens. Het heeft onze aandacht. Een aantal lantaarnpalen is reeds gemeld. Brandt een lantaarnpaal in jouw straat ook niet, dan zien we daar graag een Fixi-melding van.

tot slot

Inmiddels zijn 106 bewoners ingeschreven voor de updates via de mail. Heb jij een buurman of buurvrouw die nog niet op de hoogte is van dit blog... vertel het door! Aanmelden voor meldingen van een nieuw blog? Klik hier

 

Over dit blog

Met dit blog 'Aan het werk in De Laantjes' wil Project De Volgerlanden de (toekomstige) bewoners informeren over de laatste stand van zaken. We reageren op vragen, social media en op berichten uit Fixi. We doen ons best om zo zorgvuldig mogelijk te reageren, maar aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Voor vragen of opmerkingen over dit blog kun je contact met ons opnemen via telefoon of via Fixi.