Jolanda en Guus, project Voorn, bwnr 23 - De Volgerlanden

De tijdlijn van De Volgerlanden

Jolanda en Guus, project Voorn, bwnr 23

“Jolanda en Guus”

Vrijdag 5 april was het zo ver: we mochten naar de notaris. Nu zijn we dus echt eigenaar van ons stukje grond. Twee dagen later is de foto bij dit blog gemaakt en als het goed is staan we daar op ons eigen grondgebied.

De badkamerindeling hebben we op het laatste moment toch maar weer gewijzigd. De tekeningen waren al ondertekend naar Bot & Van der Ham opgestuurd, maar bij nader inzien wilden we toch de badkamer groter. Dit ging echter ten koste van de kamer van onze dochter Amber. De reden van onze verhuizing was o.a. dat we groter wilden wonen, dus we konden het haar niet aandoen om haar nieuwe kamer kleiner te maken dan haar huidige kamer. Daarom hadden we bedacht dat de andere muur van haar kamer moest worden verplaatst. ’s Avonds uren zitten tekenen om te kijken hoe groot de slaapkamers aan de achterkant nou moest worden en uiteindelijk maar een e-mail naar Bot & van der Ham gestuurd om te vragen of zij daarin mee wilden denken. De volgende morgen voor half acht lag er een veel betere tekening in de mailbox met de opmerking erbij dat dit alleen maar een schets was. De schets was 10 x beter dan onze tekening waar wij uren op hadden geploeterd. Blij dus dat ze zo flexibel zijn en meedenken.

We kregen en passant ook nog door dat ze op korte termijn de aansluitingen wilden weten voor de keuken. Dus vanaf dat moment zijn we iedere zaterdag op keukenjacht gegaan. Omdat de kinderen ‘s morgens moesten sporten, raceten we daarna naar huis om hen af te zetten en door te rijden naar onze afspraak. Onderweg aten we in de auto snel een broodje, omdat we het anders niet zouden halen. Een gesprek bij een keukenzaak duurde meestal tussen de twee en de drie uur, dus de zaterdagmiddag was snel om. De rest van de week hadden we dan weer tijd om na te denken of we op de goede weg waren.

Nadat we vier weken achtereen de zaterdagmiddag bij KPS Keukens in Sliedrecht hadden doorgebracht, hebben we nu gelukkig een keuken uitgezocht en kunnen we weer iets van ons lijstje schrappen. Bij KPS zijn we ontzettend leuk geholpen en hebben ze goed meegedacht over de indeling. Uiteraard hielp het ook dat ze iedere week lekkere warme apfelstrudel klaar hadden staan.  

Maar we waren er nog niet: de aannemer wilde nog veel meer weten. Dingen waar we ons nog nooit in hebben verdiept. Zo moest duidelijk worden waar we de stopcontacten wilden hebben en op welke hoogte. Hoeveel elektriciteitsgroepen er in de kast moeten worden aangelegd en waar eventuele leidingen voor het internet en de kabel tv moeten komen. Dan is natuurlijk de vraag of je nog coax nodig hebt tegenwoordig, maar als je het niet doet wordt het erg moeilijk om dit naderhand nog te leggen. Dit zijn ook bijkomende kosten, waar we in eerste instantie geen rekening mee hadden gehouden. Wat ons betreft had het huis een paar duizend euro meer mogen kosten en dat er dan voldoende leidingen, groepen etc. aanwezig waren geweest, dan om er nu achteraf mee geconfronteerd te worden. Maar goed, ook hier komen we weer uit.

Op 14 mei 2013 gaat het dan echt gebeuren. We hebben de uitnodiging ontvangen voor het slaan van de ‘eerste, officiële paal’. Een bijzondere en leuke middag. We kijken ernaar uit om onze andere buren te ontmoeten.