Koper in De Volgerlanden: Linda & Boy #2

“Een nieuw huis voor Linda & Boy”

In De Volgerlanden kun je ook de komende jaren nieuwbouw woningen kopen. We volgen een aantal bewoners, zoals Linda en Boy, die een woning hebben gekocht in gebied De Straatjes in De Volgerlanden. Zij vertellen wat ze allemaal beleven bij de aankoop van een nieuwe woning. Vandaag hun tweede blog!

Inmiddels zijn we weer een aantal maanden verder. We hebben niet stilgezeten. Het lijkt allemaal nog erg ver weg voor onze woning opgeleverd wordt, maar ondertussen zijn alle deadlines al gepasseerd.
Zo moesten we al besluiten nemen over de ruwbouw, hebben we alle elektra en het leidingwerk moeten intekenen en moesten we al knopen doorhakken voor de keuken en badkamer. 

Na het definitief maken van onze wensen in de ruwbouw hebben we veel winkels bezocht om inspiratie op te doen voor de keuken en badkamer. Daarnaast hebben we ook heel wat tijd op pinterest doorgebracht op zoek naar allerlei mooie en leuke ideeën.
Wij hebben ervoor gekozen om de badkamer en de keuken af te nemen bij de aangesloten partijen van de aannemer. Dit leek ons handig, omdat zij onderling contact hebben en we zo zeker weten dat het leidingwerk op de juiste plaatsen gelegd zal worden.

Tijdens de eerste gesprekken hebben we ons vooral georiënteerd op wat we ongeveer in gedachten hadden. Deze ideeën werden ingetekend en kregen we mee naar huis, zodat we er over na konden denken. Na nog wat verder nadenken, zelf passen en meten op de bouwplattegronden en weer wat doorgebrachte tijd op pinterest kregen we een nog beter beeld van onze wensen.
Tijdens een vervolgafspraak werden deze wensen ingetekend. Daarna zijn we denk ik nog een of twee keer terug geweest om de puntjes op de i te zetten.
Nu maar hopen dat we volgend jaar, als de woning opgeleverd wordt, nog steeds blij zijn met onze keuzes. 

Naast alle beslissingen voor de keuken en de badkamer hebben we ook al nagedacht over het interieur. Gelukkig hebben we dezelfde smaak, maar ons probleem is dat we verschillende stijlen allebei mooi vinden. Dus dan komt de vraag.. voor welke stijl gaan we en hoe gaan we alle leuke en mooie ideeën tot een samenhangend geheel krijgen?
Hiervoor hebben we een interieurstyliste gevraagd om met ons mee te denken. Zelf hebben we allerlei ideeën die we tof vinden aangedragen en zij heeft hier een ontzettend gaaf ontwerp van gemaakt. Over de benedenverdieping hoeven we dus niet meer na te denken.
Dit plan heeft ons ook ontzettend goed geholpen bij de vervolgstappen. Omdat we al precies weten waar we de meubels willen neerzetten, weten we ook waar de lichtpunten moeten komen. Dit konden we dan ook meteen goed in tekenen en doorgeven bij de volgende deadline ‘elektra’. 

Nu zijn we vooral bezig met het in de gaten houden van de vorderingen bij de bouw. Begin april zijn de palen de grond in gegaan. Al snel daarna zagen we steeds meer gebeuren. Zo zagen we dat er bij een aantal woningen van ons project al een fundering lag. Ook de materialen voor onze fundering hebben we zien liggen.
Het duurde vervolgens even voordat ook onze fundering op zijn plek lag, maar nu ligt deze ook!
De komende tijd zullen we vooral in de gaten houden hoe de bouw zich verder vordert, gaan we nadenken over de inrichting van de slaapkamers en kijken we uit naar de bewonersbijeenkomst waar we onze buren kunnen ontmoeten. 

 

Linda en Boy vertellen in het blog 'Koper in De Volgerlanden' over haar belevenissen rond de aankoop en bouw van een nieuwe woning in de wijk. Dit is hun tweede blog.