Ontwikkelingen De Volgerlanden-Oost

Op deze pagina laten we zien welke informatie tot nu toe beschikbaar is over het nieuw te ontwikkelen gebied in De Volgerlanden. De pagina vernieuwen we, zodra nieuwe informatie beschikbaar is. We informeren jullie hierover via onze sociale media.

Stedenbouwkundig bureau OD205 is aangetrokken om de stedenbouwkundige plavorming van De Volgerlanden-Oost vorm te geven.

Klik hier op het gewenste onderwerp voor meer informatie:

Plankaart Groen in de wijk Duurzaamheid
Dorpjes Hoofdontsluiting Planning

 

 

 

Plankaart

Hieronder vind je de plankaart, zoals die in beeld is gebracht voor gebied De Volgerlanden - Oost.

 


Kaart met dorpjes

 


Hoofdontsluiting

 

 

Groen in De Volgerlanden

Zoals de plankaart laat zien, is ook veel ruimte voor groene delen in De Volgerlanden – Oost. Een bijzonder element is dat het groen van beide zijden aan het begin van het Perenlaantje wordt behouden. Op deze manier kun je via het Perenlaantje naar de Dorpsweide een rondje lopen. 

De strook is een stuk groen, met een grootte van maar liefst 2,5 voetbalveld. Dit gebied blijft behouden en behoudt de sfeer zoals deze nu is. Daarnaast wordt een dorpsweide ingericht op de strook boven de Betuwelijn. Ook wordt een ‘appellaantje’ aangelegd.

 

Duurzaamheid

De nieuwe waterpartijen worden zo veel mogelijk voorzien van milieuvriendelijke, begroeide oevers en rietkragen. 

Aan de ontwikkelaars worden extra eisen gesteld met betrekking tot duurzaam bouwen.

Op dit moment wordt onderzocht of de toekomstige woningen zonder gasaansluiting gebouwd kunnen worden. Hier zouden een elektrische waterpomp en zonnepanelen voorzien in de warmtebehoefte. Daarnaast worden de woningen extra goed geïsoleerd.

 

Planning

Op deze website en onze sociale media houden we je graag op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen. Op deze pagina kun je volgen wat de planning is de komende jaren.