Huurwoningen

In De Volgerlanden heb je de mogelijkheid om woningen te kopen binnen een project dat is ontworpen door een ontwikkelaar, je kunt je eigen woning ontwerpen op een kavel naar jouw keuze en ook kun je kiezen voor een huurwoning. In 2016 komen er woningen op de markt in de vrije sector en in de sociale huur.

 

Vrije sector huurwoningen

Huren in de vrije sector betekent een (nieuwbouw) woning huren boven de sociale huurgrens. In 2016 ligt de sociale huurgrens, ook wel liberalisatiegrens, op € 710,68 euro per maand. Met een vrije sector huurwoning kom je niet in aanmerking voor huurtoeslag. In het project Waterhof worden in 2016 enkele blokken vrije sector huurwoningen gerealiseerd. Je kunt je hiervoor inschrijven bij makelaar Van Spronsen.

 

Sociale huurwoningen

Het aanbod van sociale huurwoningen in de Hendrik-Ido-Ambacht wordt regionaal geregeld via Woonkeus Drechtsteden. Woonkeus Drechtsteden is opgericht door de woningcorporaties in de regio Drechtsteden om de vraag en het aanbod van huurwoningen samen te brengen. Woningbouwvereniging Trivire realiseert sociale huurwoningen in het project Watervogels. Deze woningen worden in 2016 volgens planning gebouwd.

 

Heb je belangstelling voor een sociale huurwoning in De Volgerlanden? Dan kun je je laten registreren bij Woonkeus Drechtsteden. Dat kan telefonisch: 0900 - 262 7280 of via de mail info@woonkeus.nl. Meer informatie over Woonkeus is te vinden op www.woonkeus.nl.