devolgerlanden.nl  |  contact
Twitter Facebook Flickr YouTube Hyves
De Volgerlanden

Als belangstellende van project De Volgerlanden ontvang je enkele malen per jaar de digitale nieuwsbrief over wonen en leven in De Volgerlanden. Hierin houden we je op de hoogte van de projecten die zijn uitgevoerd, de ontwikkelingen in de wijk en de events en activiteiten die worden georganiseerd. In deze voorjaarseditie lees je alles over o.a. de Woondag, de opening van het Sophiapark en de speelplekken in de wijk. Wij wensen je veel leesplezier! Mocht je deze nieuwsbrief niet willen ontvangen, dan kun je je hiervoor uitschrijven. Je vindt hiervoor een link onderaan de nieuwsbrief.

De Volgerlanden
De Volgerlanden

Woondag trekt veel bezoekers en nieuwe bewoners

Zaterdag 13 april 2013 bezochten zo’n vijfhonderd geïnteresseerden de Woondag in De Volgerlanden. Tijdens dit gezellige event kregen zij alle gelegenheid om kennis te maken met de wijk, de woningen en de sfeervolle omgeving. Belangstellenden konden zich in de sporthal uitgebreid laten informeren door de aanwezige ontwikkelaars, architecten, hovenier en makelaars. Zonnepanelen Installatie Bedrijf Stravers en vereniging Drechtse Stromen vertelden alles over groen en duurzaam wonen. Wie voor de gezelligheid kwam, kon meedoen aan of kijken naar de activiteiten: van een treintour tot een kids stormbaan en discgolf. Absoluut hoogtepunt was de onthulling van de naam voor de nieuwe brug en de officiële opening van het Sophiapark. De organisatie kan terugkijken op een geslaagde dag, die zelfs een aantal nieuwe bewoners opleverde!

De Volgerlanden

En de nieuwe brug heet….

De brug in het Sophiapark werd in de tweede week van april 2013 opgeleverd en vormt de verbinding tussen het oostelijk en westelijk deel van het park. Maar hoe gaan we hem noemen? Om hier antwoord op te krijgen, schreef Project De Volgerlanden een naamwedstrijd uit. Oproepen via Facebook en het gemeentenieuws leverden 125 reacties op, van ‘Parkhopper’ tot ‘Koningsbrug’ en diverse Latijnse namen. De winnende inzending was ‘Sophiabrug’, die door elf personen werd ingezonden. Eén van hen is, door het trekken van een lot, uitgekozen tot winnaar en ontving een cadeaubon. De overige tien inzenders mochten bij de bloemist een speciaal boeketje ophalen. De naam wordt in Cor-tenstaal (roestig uiterlijk) uitgevoerd, net als in de afwateringsgoot in de stoep van de Sophiapromenade.

De Volgerlanden
De Volgerlanden
De Volgerlanden in winterse sferen

Sophiapark officieel geopend

Het heeft letterlijk en figuurlijk heel wat voeten in aarde gehad, maar de aanleg van het Sophiapark is gereed. Het is een echt stadspark geworden waarin iedereen zich thuis voelt. Het Sophiapark dankt zijn bijzondere uiterlijk aan de fraaie watergangen in combinatie met de rijke vegetatie. Denk hierbij aan struiken als laurier, rozen, kerspruim en lavendel, en bomen als de zilveresdoorn, magnolia, hemelboom en Japanse Jedo kers. De Sophiabrug en de nog aan te leggen speelplekken, de langzaam verkeer verbinding en het educatieve natuurpad maken het park compleet. Ter ere van Kroningsdag biedt het park eind april plaats aan de zogenoemde ‘koningsboom’.

De Volgerlanden
Sophiapark bijna gereed

Spelen en leren

Project De Volgerlanden is druk doende met de ontwikkeling van twee speelplekken en een educatief natuurpad in De Volgerlanden. Het gaat hierbij om een kleinschalige speelplek bij de winkels, bestemd voor kinderen tot twaalf jaar, en een grootschalige speelplek in het oostelijk deel van het Sophiapark. Het natuurpad bevindt zich aan de zuidzijde van het park en wordt op educatieve wijze aangevuld. De speelplekken worden vormgegeven als ‘speelaanleidingen’ in de openheid van het park. Inmiddels heeft ontwerpbureau Donkergroen enkele voorstellen gemaakt, waarop de bewoners konden reageren. De ‘natuurlijke’ variant voor de grote speelplaats, waarbij kinderen kunnen vissen, klimmen, klauteren en op een trekvlot kunnen spelen, is met veel enthousiasme ontvangen. De voorstellen zijn ook voorgelegd aan een aantal organisaties in Ambacht. Zodra alle reacties binnen zijn, worden deze gewogen en wordt er een definitief ontwerp gemaakt. In het najaar wordt gestart met de aanleg.

De Volgerlanden

Meer informatie en contact

Heb je interesse in een woning of vrije kavel in De Volgerlanden? Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de wijk? Neem gerust contact met ons op of vul het contactformulier op onze website in. Langskomen kan natuurlijk ook. Voor een bezoek aan het Infopunt van De Volgerlanden ben je van harte welkom op het gemeentehuis van Hendrik-Ido-Ambacht, Weteringsingel 1 in Hendrik-Ido-Ambacht. Graag tot ziens!

Events en activiteiten

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Project De Volgerlanden. Het laatste nieuws kunt u ook lezen op onze website www.devolgerlanden.nl.