Zelf bouwen in De Volgerlanden: Edwin en Suzanne | Blog 1 - De Volgerlanden

Zelf bouwen in De Volgerlanden: Edwin en Suzanne | Blog 1

“Je eigen huis bouwen op een zelfbouwkavel”

In De Volgerlanden kun je je eigen (droom)huis bouwen. Met de aankoop van een zelfbouwkavel kies je zelf de vorm, de indeling en de kleur van je huis. Hoe dat gaat, vertellen we je graag bij Project De Volgerlanden. Maar wie kunnen het beter vertellen dan mensen, die zelf een kavel hebben gekocht!

De komende maanden volgen we Edwin en Suzanne en hun drie kinderen Jean-Luc, Julius en Florenz. Zij wonen op dit moment al in De Volgerlanden en hebben vorig jaar een zelfbouwkavel in de wijk gekocht. Het gezin hoopt dat in mei de eerste heipaal de grond in gaat.

Even voorstellen

Edwin (33) en Suzanne (28) zijn "import-Ambachters", zoals ze het zelf noemen. Ze komen allebei niet uit Hendrik-Ido-Ambacht, maar kozen de gemeente als een mooie plek "in het midden", tussen hun oorspronkelijke woonplaatsen in. Alweer 10 jaar wonen ze aan de Amandelgaarde in De Volgerlanden. En met plezier. "We wonen in een fijn huis en ook in de straat hebben we het naar onze zin. De kans om een huis helemaal zelf te ontwerpen, maakte dat we toch gekozen hebben om te verhuizen."

Loten en eerste ontwerpen

In mei 2019 vond de loting plaats van de zelfbouwkavels in de 'Laantjes' in De Volgerlanden. Dit dorpje is het eerste dorpje van 'De Vier Dorpjes' waar zelfbouwkavels in verkoop zijn. "We lootten als derde en konden ook nog kiezen voor het kavel dat we wilden! Het kavel heeft een mooie grootte en we zijn ook blij met de ligging. Het leuke is, dat wanneer we onze huidige straat helemaal uitlopen, we uitkomen bij ons toekomstige huis."

Uniek huis

Edwin en Suzanne hebben meerdere bouwers gesproken, die mogelijk hun huis zouden kunnen realiseren. "We reden van Emmeloord, naar Zwijndrecht en Brabant." Uiteindelijk vonden ze diegene die precies kan doen wat het stel voor ogen heeft: "We hebben de wens om niet een standaard huis te krijgen, maar om een uniek huis te bouwen. Deze bouwer kon en wilde dat doen. Zo vonden we bijvoorbeeld 250 jaar oude stenen, die een landelijk detail zullen zijn in ons toekomstige huis."

De komende maanden spreken we Edwin en Suzanne over hun ervaringen en belevenissen bij de bouw van hun huis, zoals het verhaal achter de speciale stenen die ze vonden. Je kunt meelezen in hun blog "Zelf bouwen in De Volgerlanden".