Aan het werk in De Laantjes #3 - De Volgerlanden

Aan het werk in De Laantjes #3

“Update werkzaamheden Openbaar Gebied”

De afgelopen maanden zijn de eerste projectwoningen en zelfbouwwoningen opgeleverd in dorpje De Laantjes.In dit blog delen we de antwoorden op de door jullie (veel-)gestelde vragen. Vragen en klachten kun je blijven melden via Fixi.nl. Dit is blog 3.

Na blog 2 deden we een oproep om te spreken met bewoners. We hebben aanmeldingen gekregen van de Hark, Pootstok en Zaaivat. De punten hebben we besproken met Project De Volgerlanden, de aannemers voor de woningen en de aannemers voor het openbaar gebied.

De komende weken werken we aan communicatie met de verantwoordelijke personen en met de uitvoering van oplossingen.

Zo bespraken we onder andere…

De stoepen: door de veranderende planningen loopt het afronden van de stoepen vertraging. Daar waar nodig, leggen we platen neer.

Het afval: HVC leegt de bakken nu twee keer per week in plaats van een keer, de straat Sikkel krijgt binnenkort ook twee bakken in de straat.

De straatnamen: we hebben een melding gemaakt bij Google. Een aantal straten, waaronder de Pootstok staat niet in Google en is dus soms niet vindbaar voor bezorgers.

De verlichting: de aannemer van de verlichting heeft problemen met de onderliggende kabels. Om deze reden is de verlichting nog niet overal aangesloten. Omdat de weg open moet, dat met de werkzaamheden voor de woningen niet kan, gaan we in de bouwvak (augustus) hiermee aan de slag. We informeren later nog verder over deze werkzaamheden.

De Sikkel: de parkeerplaats is bijna gereed. De spullen van de aannemers zijn nog niet allemaal weggehaald. We kunnen deze werkzaamheden nog niet helemaal afronden. Zodra dat mogelijk is, zullen we dat realiseren.

Aanvraag vergunning of melding werkzaamheden

Verder kwam ook ter sprake dat er weinig ruimte is voor grote vrachtwagens, zoals voor dakkapellen. We hebben ook gezien dat regelmatig grote wagens een aantal uur op de weg staan. Niet goed voor veiligheid, mocht er iets gebeuren in de buurt, maar ook niet handig voor de buren die er niet langs kunnen. Twijfel je, heb je een melding, stuur je activiteiten naar Vergunning van gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

Dat kan via hun mailadres: klik hier.

Tot slot (voor nu)

De overige punten die genoemd werden, nemen we ook mee en zullen we ook in een later blog weer toelichten!

Bedankt voor jullie opmerkingen en de (positieve) reacties op het blog. Binnenkort volgt blog 4.

 

 

Over dit blog

Met dit blog 'Aan het werk in De Laantjes' wil Project De Volgerlanden de (toekomstige) bewoners informeren over de laatste stand van zaken. We reageren op vragen, social media en op berichten uit Fixi. We doen ons best om zo zorgvuldig mogelijk te reageren, maar aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Voor vragen of opmerkingen over dit blog kun je contact met ons opnemen via telefoon of via ons contactformulier.

Blog 1 kun je teruglezen via deze link

Blog 2 kun je teruglezen via deze link