Aan het werk in De Laantjes #14 - De Volgerlanden

Aan het werk in De Laantjes #14

“Update werkzaamheden Openbaar Gebied”

In 2021 is begonnen met het opleveren van woningen in dorpje De Laantjes. In dit blog delen we de antwoorden op de door jullie (veel-)gestelde vragen in het dorpje. Vragen en klachten kun je blijven melden via Fixi.nl. Vandaag lees je blog 14.

Zaaivat / POOTSTOK

Voor de woningen aan de Pootstok wordt steeds duidelijker hoe de contouren van de speeltuin er uit komen te zien! Het eerste gedeelte van de straat Zaaivat is inmiddels gerealiseerd en de doorsteek naar de Schoffel wordt nu gemaakt via de Pootstok. Wanneer de afzetting rondom het appartementencomplex weg is, kunnen onze aannemers aan de slag met de bestrating op deze locatie. Hierna maken we ook het verdere straatwerk definitief.

groen

Op steeds meer locaties in het dorpje zijn bomen te zien.

We zien helaas ook nu nog auto's, die door gerealiseerde groenstroken rijden of zelfs parkeren. Graag aandacht voor deze locaties. De grond is zo voorbereid dat groen hier kan groeien.

spade

Volgende week start de aannemer met het realiseren van stoepen aan de Spade. Deze werkzaamheden worden gefaseerd aangepakt. Zo zal in week 10 en week 11 het troittoir van het eerste huizenblok bij de rotonde worden gerealiseerd. De Spade zal om die reden worden afgesloten op deze locatie. 

Het is voor een deel van de bewoners nodig om de komende weken anders te rijden. In- en uitrijden kan nog steeds via de Hark. Ook is het, als een straat geblokkeerd is door (groot) verkeer, eventueel mogelijk om via 'De Straatjes' uit te rijden. Let hierbij op het bouwverkeer. Het bouwverkeer uit De Laantjes gebruikt deze uitrit ook.

In week 11 en week 12 zal het troittoir voor het tweede huizenblok aan de Spade worden gerealiseerd.

De stoep voor het derde huizenblok staat nu ingepland voor week 14 en week 15. 

Vanaf week 12 kunnen we, volgens de huidige planning, de straat bij het appartementencomplex afronden. Deze werkzaamheden vinden plaats vóór het derde huizenblok aan de Spade.

Deze planning is, zoals gezegd, afhankelijk van de oplevering van de appartementen én de beschikbaarheid van medewerkers. In de volgende edities van dit blog blijven we je op de hoogte houden.

verlichting

We schreven het in het vorige blog al, de aannemer die verantwoordelijk is voor het branden van de lantaarnpalen, hebben we geinformeerd dat een aantal lantaarpalen niet werkt. Helaas verloopt dit nog niet naar wens. Het heeft onze aandacht. Een aantal lantaarnpalen is reeds gemeld. Brandt een lantaarnpaal in jouw straat ook niet, dan zien we daar graag een Fixi-melding van.

tot slot

Inmiddels zijn 61 bewoners ingeschreven voor de updates via de mail. Heb jij een buurman of buurvrouw die nog niet op de hoogte is van dit blog... vertel het door! Aanmelden voor meldingen van een nieuw blog? Klik hier

 

 

Over dit blog

Met dit blog 'Aan het werk in De Laantjes' wil Project De Volgerlanden de (toekomstige) bewoners informeren over de laatste stand van zaken. We reageren op vragen, social media en op berichten uit Fixi. We doen ons best om zo zorgvuldig mogelijk te reageren, maar aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Voor vragen of opmerkingen over dit blog kun je contact met ons opnemen via telefoon of via ons contactformulier.