Aan het werk in De Laantjes #13 - De Volgerlanden

Aan het werk in De Laantjes #13

“Update werkzaamheden Openbaar Gebied”

In 2021 is begonnen met het opleveren van woningen in dorpje De Laantjes. In dit blog delen we de antwoorden op de door jullie (veel-)gestelde vragen in het dorpje. Vragen en klachten kun je blijven melden via Fixi.nl. Vandaag lees je blog 13.

Zaaivat / POOTSTOK

Het eerste gedeelte van de straat Zaaivat is gerealiseerd. Zodra het appartementencomplex afgerond is, kunnen we de bestrating vanaf het Zaaivat, via de Pootstok, naar de straat de Schoffel afronden. Wanneer de afzetting rondom het complex weg is, kunnen onze aannemers aan de slag met de bestrating. Hierna maken we ook het verdere straatwerk definitief. Dit meldden we ook al in een eerder blog.

Herhaling: afval

Helaas zwerft nog steeds afval van aannemers van keukens, tuinen en vloeren door de wijk. We vragen om bouwafval naar de vuilstort te brengen. Het afval wat blijft liggen en waar de eigenaar niet van te vinden is, kan gemeld worden bij HVC via hun mailadres klantenservice@HVCgroep.nl. Meldingen over volle papiercontainers, glasbakken en grofvuil op straat kun je zo rechtstreeks doorgeven aan de afvalinzamelaar.

Deze informatie is ook te vinden via Fixi.nl en in de app.

groen en speeltuin

De resultaten van de werkzaamheden voor het groen in het dorpje zijn steeds meer te zien. We zagen ook al mooie foto's voorbij komen via social media. Zoals eerder gemeld, zal dit plant seizoen begonnen worden op locaties waar de bouw gereed is. De opslag voor de bomen is aan de straat Hark. Volgende week zullen op deze locatie ook de struiken voor de verschillende groenstroken in het dorpje worden geleverd.

planning

De huidige planning geeft aan dat de komende drie weken zo goed als al het groen uit deze opslag geplaatst kan gaan worden in het dorpje. Op de locatie van de opslag aan de Hark realiseren we binnenkort de speeltuin. Dit kan direct na de levering van de toestellen. De verwachte planning is nog steeds dat de aannemer vanaf week 12 aan de slag kan gaan met de speeltuin. Deze aannemer is hetzelfde bedrijf dat het groen realiseert en is dus op de hoogte van de benodigde werkzaamheden op deze (opslag)locatie.

Blijf dit blog volgen voor updates rond het groen en de speeltuin.

verlichting

De aannemer die verantwoordelijk is voor het branden van de lantaarnpalen, hebben we geinformeerd dat een aantal lantaarpalen niet werkt. Helaas verloopt dit nog niet naar wens. Het heeft dus onze aandacht. Een aantal lantaarnpalen is reeds gemeld. Brandt een lantaarnpaal in jouw straat ook niet, dan zien we daar graag een Fixi melding van.

tot slot

Inmiddels zijn 54 bewoners ingeschreven voor de updates via de mail. Heb jij een buurman of buurvrouw die nog niet op de hoogte is van dit blog... vertel het door! Aanmelden voor meldingen van een nieuw blog? Klik hier

 

 

Over dit blog

Met dit blog 'Aan het werk in De Laantjes' wil Project De Volgerlanden de (toekomstige) bewoners informeren over de laatste stand van zaken. We reageren op vragen, social media en op berichten uit Fixi. We doen ons best om zo zorgvuldig mogelijk te reageren, maar aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Voor vragen of opmerkingen over dit blog kun je contact met ons opnemen via telefoon of via ons contactformulier.