Inrichtingsplannen De Straatjes bekend - De Volgerlanden

Inrichtingsplannen De Straatjes bekend

“Woningen De Straatjes in verkoop”

In dit blog spreken we projectleider Rob De Waele over de voortgang in De Vier Dorpjes. Rob is overall projectleider van De Vier Dorpjes en coördineert de verschillende plannen die in samenwerking met de martkpartijen worden gemaakt.

Deze week spreken we Rob weer over de ontwikkelingen in De Vier Dorpjes. Inmiddels is het proces voor het nieuwe dorpje De Straatjes weer een stap verder. Het plan voor de inrichting voor de openbare ruimte is vastgesteld. De plannen voor de woningen van de ontwikkelaars zijn uitgewerkt. Een deel van deze woningen is al in verkoop. 

Woonbeurs

Rob kijkt ook terug op de Woonbeurs in april. "Een bijzonder evenement, dat vanwege COVID digitaal is georganiseerd door Project De Volgerlanden. Dat deden we in nauwe samenwerking met de betrokken ontwikkelaars Blauwhoed, Gebroeders Blokland, BPD en Trivire/Rhiant. Mooi dat we de nieuwste plannen konden presenteren aan geïnteresseerde bezoekers."

 

De Straatjes is het tweede dorpje in De Vier Dorpjes. In het eerste blog vertelde Rob al over de kenmerken die dit dorpje een eigen karakter zullen geven. Tijdens de Woonbeurs bleek dat er zeer veel interesse is in de nieuwbouwwoningen van de ontwikkelaars. In totaal worden hier zo’n 200 woningen gebouwd. Voor de vrije kavels, waarop particulieren zelf hun eigen woning kunnen laten bouwen, presenteerden we als Project De Volgerlanden de kavelspaspoorten. De inschrijving voor deze zelfbouwkavels is inmiddels gesloten. Ook het inrichtingsplan, waaruit blijkt hoe de openbare ruimte er in De Straatjes uit komt te zien, werd toegelicht op de Woonbeurs.

 

Planning

Belangrijke uitdaging is om de huidige plannen ook daadwerkelijk en volgens planning waar te maken. Het is de bedoeling dat er vanaf het eerste kwartaal van 2022 gebouwd kan gaan worden. Omdat er nog vele stappen gezet moeten worden, ligt er altijd vertraging op de loer. Een voorbeeld vormen de putten, die nodig zijn voor het riool in De Straatjes. Door een Corona uitbraak in de fabriek waar de putten worden gemaakt, komen deze putten nu later dan was gepland.

 

Volgende dorpjes

Ook naar de toekomstige dorpjes De Erfjes en De Hofjes wordt al gekeken. Met name voor De Erfjes, waarin met name BPD en de Gebroeders Blokland woningen gaan bouwen, worden de plannen steeds duidelijker. Als deze plannen verder zijn uitgewerkt, communiceren hier uiteraard weer over.

 

De informatie over de inrichting en de projecten van De Straatjes kun je vinden op onze website via deze link: www.devolgerlanden.nl/destraatjes.

 

 

In dit blog praat projectleider Rob de Waele je bij over de ontwikkelingen in het laatste gebied dat wordt ontwikkeld in De Volgerlanden, namelijk De Vier Dorpjes.