Nieuw blog: Ranald en Chalana - De Volgerlanden

Nieuw blog: Ranald en Chalana

“Over een huis kopen in De Volgerlanden”

In De Volgerlanden kun je ook de komende jaren nieuwbouw woningen kopen. We volgen de komende tijd Ranald en Chalana, die een woning hebben gekocht in gebied De Laantjes in De Volgerlanden. Zij vertellen wat ze allemaal beleven bij de aankoop van een nieuwe woning.

Ranald (38) en Chalana (33) wonen samen met hun dochter Magali in De Volgerlanden. We ontmoeten het stel bij Project De Volgerlanden om kennis te maken én zijn benieuwd waarom ze willen bloggen. "Onze huidige woning en tevens eerste woning in Ambacht, is gebouwd in 1 dag. Geen traditioneel huis dus, vanaf het koopmoment tot de sleuteloverdracht zat ongeveer 9 maanden. We vertellen graag over wat we beleven de komende 1,5 jaar, ook om zelf later op terug te kijken."

Even voorstellen

Het gezin woont sinds 2017 in de wijk. "Maar we komen oorspronkelijk niet uit Hendrik-Ido-Ambacht". Vanuit hun appartement in IJsselmonde gingen ze op zoek naar een meer dorpse omgeving voor hun dochter, het liefst in de buurt van het werk van Ranald in Hendrik-Ido-Ambacht. "Ik ben een aantal keer meegegaan om de gemeente hier te leren kennen." vertelt Chalana. "Zo haalde ik Ranald op bij zijn werk of deed ik de boodschappen hier. Ik vond het meteen al een gezellig en leuk dorp!" Voor Ranald is een groot voordeel dat hij nu binnen vijf fietsminuten op zijn werk is. "Ik heb geen files meer en dat is echt heel fijn."

Nieuwbouw

Door wat nieuwe wensen bij hun huidige woning gingen Ranald en Chalana op zoek naar een ander huis en dan het liefst weer in Ambacht en in de buurt van Kinderopvang Ambacht in De Volgerlanden. "We zochten een huis met een eigen oprit en zo mogelijk ook weer in deze wijk. Dat is gelukt in De Laantjes!" De bouw is nog niet gestart en de oplevering duurt nog even, maar toch moet het stel de komende twee weken nog wat beslissingen nemen: "We kiezen deze maand definitief waar welk stopcontact komt te zitten en ook hoe groot de uitbouw wordt". Ze kijken uit naar hun nieuwe huis aan de straat Zaaivat.

 

De komende maanden spreken we Ranald en Chalana over hun ervaringen en belevenissen bij de aankoop van hun huis. Je kunt meelezen in hun blog "Een huis kopen in De Volgerlanden".