Ontwerp inrichting dorp De Straatjes bijna af - De Volgerlanden

Ontwerp inrichting dorp De Straatjes bijna af

“”

In dit blog spreken we projectleider Rob De Waele over de voortgang in De Vier Dorpjes. Rob is overall projectleider van De Vier dorpjes en coördineert de verschillende plannen die in samenwerking met de marktpartijen worden gemaakt.

Het gaat hierbij zowel om de bouwplannen als om de inrichting van de openbare ruimte. Hij werkt bij Project De Volgerlanden, dat is gevestigd in het gemeentehuis van Hendrik-Ido-Ambacht.

"We zijn op dit moment met de marktpartijen druk bezig de plannen voor De Straatjes af te ronden", vertelt Rob. "De hoofdopzet en de inrichting van de openbare ruimte zijn in een fase dat de verkoop kan worden voorbereid." Op dit moment is het plan om 17 april een Woondag te organiseren. "Gezien de omstandigheden rondom COVID-19 kunnen we nu nog niet aangeven hoe deze dag precies wordt georganiseerd."

Over De Straatjes

De Straatjes is het tweede dorpje dat wordt ontwikkeld in gebied De Vier Dorpjes. Elk dorpje heeft een eigen karakter. "Dit tweede dorpje kenmerkt zich door wat kleinere straten, waar onder andere door het materiaalgebruik een dorps karakter zal ontstaan."

Het dorpje ligt ten noorden van de Jacobuslaan, naast het eerste dorpje De Laantjes. In De Laantjes worden op dit moment zo'n 280 woningen gebouwd, terwijl in De Straatjes circa 200 woningen komen. De Dubbele Wetering, een dubbele sloot met een wandelpad in het midden, zal de scheiding vormen tussen beide dorpjes.

Informatie aanbod

De verschillende ontwikkelaars zullen in de loop van 2021 meer verkoopinformatie gaan delen. Het doel is om 17 april zo veel mogelijk te kunnen vertellen over het woningaanbod in dit dorpje. Dit aanbod bestaat uit verschillende soorten woningen, zoals rijwoningen, vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen, patiowoningen. Naast deze koopwoningen wordt hier ook een aantal huurwoningen gebouwd.

Op de website en via de social media @devierdorpjes houden we geïnteresseerden op de hoogte van de ontwikkelingen.