Jolanda, Project Voorn, bwnr 23 - De Volgerlanden

De tijdlijn van De Volgerlanden

Jolanda, Project Voorn, bwnr 23

“Blog 1”

Voor ik mijn blog begin wil ik me even voorstellen: mijn naam is Jolanda, getrouwd met Guus en moeder van Rick (11) en Amber (8). Sinds december vorig jaar zijn wij eigenaar van de Voorn, bouwnummer 23. Na bijna 20 jaar in een jaren 60 woning te hebben gewoond, besloten we eind november ons huis te koop aan te bieden. Vijf dagen later was het huis verkocht en afgesproken half maart het huis op te leveren.

En toen moesten we dus zelf op zoek naar een ander huis. Na enkele bestaande woningen te hebben bekeken kwamen we op de site van De Volgerlanden het project Voorn tegen. Omdat er heel veel opties waren om het huis naar onze zin te maken (uitbouw, erker, diverse mogelijkheden voor de indeling op de bovenverdieping) waren we direct enthousiast. Fase 1 bleek op dat moment al verkocht, maar gelukkig ging fase 2 ook nog in de verkoop en werden wij eigenaar van bouwnummer 23. In de toekomst Voorn 110.

Eind januari: eerste gesprek met de aannemer.

Spannend, zo’n eerste gesprek met de aannemer. Van te voren hadden we bedacht welke aangeboden opties we direct vanuit de bouw zouden laten doen. Ook voor de indeling van de bovenverdieping hadden we een voorkeur. We waren dan ook zeer verrast toen de aannemer vroeg waar we de lichtpunten wilden hebben. Daar hadden we echt nog geen seconde over nagedacht. Gelukkig kon de aannemer ons goed adviseren en hebben we ook daar een beslissing over kunnen nemen.

Inmiddels is het maart en zijn we verhuisd naar een tijdelijk adres. Ook zijn we langs gegaan bij Plieger en Lingen Keramiek om te praten over de badkamer, het toilet en de tegels die daar moeten komen. Er moeten nu al veel beslissingen worden genomen over de indeling en materiaal keuze. We hadden het idee dat we hier nog een jaar de tijd voor hadden, maar de praktijk is anders.

Het was leuk om bij Plieger onze nieuwe buren te ontmoeten, die op dezelfde zaterdag een afspraak hadden. Nu is het afwachten wanneer ze echt gaan starten met de bouw. De verwachting is tweede of derde week april.

Wordt vervolgd...