Jolanda en Guus, project Voorn, blog 4 - De Volgerlanden

De tijdlijn van De Volgerlanden

Jolanda en Guus, project Voorn, blog 4

“Blog 4”

We zijn al weer een paar weken verder en er wordt druk gewerkt. Uiteraard gaan we ieder weekend even kijken naar de vorderingen en soms ook nog wel eens door de weeks. Er is inmiddels goed te zien hoe de benedenverdieping er bij iedereen uit komt te zien. Met of zonder uitbouw, met of zonder erker, bij de eerste rij van fase 1 kun je zelfs al zien waar de deurmat moet komen. Regelmatig komen we nieuwe 'buren' tegen, die ook komen kijken hoe de bouw vordert.

Omdat we een bekende hebben wonen in de flat aan de Voorn hebben we sinds zondag ook een foto van de bouw vanaf de derde verdieping (zie foto).

Nu ze zo druk bezig zijn, komen de eerste facturen natuurlijk ook binnen die betaald moeten worden uit ons bouwdepot. De hypotheekverstrekker had ons declaratieformulieren toegestuurd, maar in het begeleidend schrijven stond dat er een app was om de facturen te declareren. Uiteraard heb ik deze app gelijk op mijn telefoon gezet en het werkt echt fantastisch. Factuurnummer en bedrag invullen, foto van de (getekende) factuur maken en versturen. Direct erna ontvang je een e-mail dat e.e.a. goed is aangekomen en de volgende dag stond het geld al op onze rekening. Super makkelijk!

Inmiddels is het een goede traditie om, nadat we bij het huis hebben gekeken, nog even naar winkelcentrum Hoogambacht en het park te gaan. We willen natuurlijk wel alvast integreren in onze nieuwe wijk. Het valt ons op dat er altijd wel wat te beleven is, heel veel mensen die er wandelen of fietsen en ook wordt er veel buiten gesport. Uiteraard halen we dan ook een ijsje bij IJssalon Sophia, echt een aanrader! Ik denk dat we er veel zullen komen, wanneer we er wonen.

Zoals ik vorige keer al schreef hebben we de keuken inmiddels uitgezocht en op verzoek van Bot & Van der Ham hadden we door KPS keukens de technische tekening laten maken en opgestuurd. De werkvoorbereider maakte ons er echter op attent dat, als we de tekening zo zouden houden, de afzuigkap voor ons zijraam zou komen. Niet helemaal de bedoeling J.Na overleg met KPS is de indeling nu weer een beetje veranderd en kan de afzuigkap gewoon aan de muur komen.

Via Bot & Van der Ham hebben we een aanbieding ontvangen van MCM Styling & Decoration om gratis advies of styling te ontvangen ter waarde van 2 uur. Uiteraard maken we hier graag gebruik van en we zullen dan ook zeker met hen contact opnemen om een afspraak te maken. Altijd fijn als iemand die er verstand van heeft kan adviseren over je interieur.