Jolanda en Guus, Blog 9 - De Volgerlanden

De tijdlijn van De Volgerlanden

Jolanda en Guus, Blog 9

“Blog 9”

De kijkmiddag hebben we achter de rug. Vanaf half drie mochten we ons huis in, waar een tasje gereed stond met een rolmaat, pen en notitieblok. De binnenmuren waren die ochtend nog gezet, want alles was nog nat. Het was ontzettend leuk om het nu in het echt te zien, in plaats van op een tekening. KPS heeft de keuken ingemeten en zelf hebben we alle kozijnen opgemeten, zodat we op zoek kunnen naar iets voor de ramen.
De eerste etage is met behulp van Bot & Van der Ham door ons ingedeeld en dat viel gelukkig niet tegen. We hebben bewust gekozen voor een ruime overloop, de badkamer iets groter gemaakt en gekozen voor een ‘klein’ kamertje, omdat we die kamer niet gaan gebruiken als slaapkamer.
De zolder is nog een grote ruimte, op dit moment zijn we bezig om deze in te delen, omdat daar nog een grote dakkapel op komt.

We hebben nog gesproken met een aantal buren en ook zij waren erg enthousiast. Erg mooi vonden we allemaal de geplaatste schuttingen met Hedera, die de aannemer heeft geplaatst bij een aantal woningen die gelijk aan de weg zitten. Wellicht is dat ook iets voor bij ons in de tuin.

Vorige week hadden we een afspraak bij KPS om de keuken definitief te bestellen. Maanden geleden hebben we de keuken globaal uitgezocht, maar nu kan hij dus binnenkort worden besteld. We hadden de tegel meegenomen die op de vloer gaat komen, zodat deze ook goed zou passen bij de keukenkastjes. De kleur van de kastjes is echter niet veranderd, we vonden deze nog steeds het mooist. We hebben wel gekozen voor een bredere kookplaat en een plank met verlichting aan de muur, zodat we licht hebben op het werkblad.

MCM Styling is ook geweest met twee tekeningen van de woonkamer. Eén tekening vonden we allebei het mooist. Ze had leuke ideeën die we zeker gebruiken bij de inrichting. Ook had ze goed nagedacht over waar de verlichting moest komen, dus als het goed is, hebben we straks in alle hoeken van de kamer voldoende licht. Al pratende kwamen we ook weer op een nieuw idee om van de buitenkant van de trapkast een soort boekenkast te maken. We zijn dus blij dat we van haar aanbod gebruik hebben gemaakt. Ze maakte ons ook attent op een interieurbeurs, waar we naar toe zijn gegaan om nog meer ideeën op te doen. We weten namelijk nog steeds niet precies wat we op de muren in de woonkamer willen en ook weten we nog niet zeker wat er voor de ramen moet komen.
En dan is de tuin er natuurlijk ook nog ….. We moeten dus nog een hoop keuzes maken de komende weken.

Dat we een blog schrijven over ons huis is ook het Algemeen Dagblad opgevallen. Zij hadden gevraagd om een interview en vanmiddag (maandag 17/02) is er een journaliste geweest die een aantal vragen heeft gesteld over het bloggen en het huis. Uiteraard moest er ook een foto bij, dus na het interview zijn we naar De Voorn gereden om daar nog wat foto’s te maken. Het is nog niet bekend wanneer het artikel geplaatst wordt, we zijn wel heel benieuwd wat ze er van gaat maken.

Omdat we toch bij het huis waren zijn we nog maar even naar binnen gegaan en ten opzichte van twee weken geleden was er weer een hoop gedaan. Het toilet beneden is al betegeld, de muren zijn gestuct, de schuur is geplaatst en men is druk bezig om de straat aan te leggen. Het is wel heel leuk om op een doordeweekse dag even te kijken, wanneer iedereen aan het werk is. De schilder was druk bezig aan de buitenkant en ook binnen was er iemand bezig om het plafond af te werken.

Er worden steeds meer woningen opgeleverd, we hopen dat ons huis nu ook snel aan de beurt is …….