Jolanda en Guus, blog 7 - De Volgerlanden

De tijdlijn van De Volgerlanden

Jolanda en Guus, blog 7

“Blog 7”

Het dak zit er bijna op!

De afgelopen weken zijn we regelmatig gaan kijken hoe de bouw verder gaat. Het wordt steeds moeilijker om dit te zien, vanwege de rij die voor onze rij woningen staat. Onze sluiproute via de achterzijde is ook afgesloten en  van bovenaf valt vanaf de derde verdieping ook al niets meer te zien. Gelukkig is de flat 5 hoog en kunnen we vanaf daar nog wel een overzichtsfoto maken.
Natuurlijk is dit allemaal wel goed nieuws omdat de bouw dus zeker niet stilstaat.

Het is wel heel  leuk dat we nu al een aantal keren dezelfde gezichten zijn tegen gekomen als we op zondagmiddag gaan kijken. Het schept toch een band als je allemaal wacht totdat je nieuwe huis klaar is. En ieder huis is toch weer een beetje anders dan het onze. De plaats van de kozijnen en de vorm varieert per huis, evenals de positie van de tuindeuren en de plaats van de voordeur. Wij hebben bijvoorbeeld de voordeur aan de voorkant van het huis, de hoekwoningen van fase 1 hebben allemaal de deur aan de zijkant.
Ook hebben we foto’s ontvangen van de eigenaren van bouwnummer 12, die een paar weken geleden hun huis ook van binnen mochten bekijken. Zij waren zo aardig om ook van ons huis een paar foto’s te maken en door te sturen.

Op een woensdagmiddag ben ik bij de bouwplaats langsgeweest met onze dochter. Het leek ons leuk om te kijken wanneer als er ook mensen aan het werk waren. En er was veel te zien: de kozijnen van onze slaapkamer op de eerste verdieping zijn geplaatst, de metselaars zijn al begonnen met metselen en de muren van de zolder staan, dus nu nog het dak erop. Hopelijk lukt het om voordat het echt koud en nat wordt het huis waterdicht te maken, dan loopt de bouw daardoor in ieder geval geen vertraging op. Het kleine blauwe hijskraantje dat ze de afgelopen maanden hebben gebruikt om alle gasbetonblokken op zijn plek te hijsen, werd op dat moment op een aanhanger van het bouwterrein gereden. Die hebben ze vast niet meer nodig.
Hopelijk kan ik de volgende keer schrijven dat we de kijkersdag hebben gehad, of binnenkort krijgen.

Nabrander:
De dag nadat ik mijn blog had ingeleverd is het dak geplaatst (zie foto)!