Jolanda en Guus, blog 6 - De Volgerlanden

De tijdlijn van De Volgerlanden

Jolanda en Guus, blog 6

“Blog 6”

Het is alweer enige tijd geleden dat ik iets heb geschreven over de bouw.
Voor de vakantie zat het dak erop bij de eerste rij woningen en na de vakantie zijn ze weer hard verder gegaan. Op dit moment zijn de steigers daar bijna weg aan de buitenkant, liggen de pannen op het dak en wordt er al druk geschilderd aan de buitenkant. Ook de twee andere rijen van fase 1 gaan al opschieten. Bij ons huis heeft de bouw lang stil gelegen, meer dan de begane grond was er niet te zien.

Gelukkig zijn ze twee weken geleden begonnen om de muren neer te zetten, dus vanaf nu zal het best hard gaan. Het wordt wel steeds lastiger om te kijken, nu de rij voor ons wordt opgebouwd. Ook vanaf de Veersedijk kunnen we het niet goed meer zien, omdat ze inmiddels ook zijn begonnen aan het vrijstaande huis naast ons. We kijken dus uit naar onze kijkdag, maar die datum is nog niet bekend.

 In de vakantie zijn we een middag naar de Tuinen van Appeltern geweest om inspiratie op te doen voor de nieuwe tuin. Onze vorige tuin bestond voornamelijk uit schutting en tegels en eigenlijk willen we nu wel wat anders en vooral wat meer groen. In Appeltern konden we ruim 200 tuinen bekijken en we hebben zeker ideeën opgedaan voor onze tuin. Ook kregen we tips hoe de ideale tuin eruit zou moeten zien, afhankelijk van hoeveel tijd je er aan wilde besteden. Wanneer je bijvoorbeeld maar anderhalf uur per week aan je tuin wil besteden, moest je een andere keuze maken. Persoonlijk vonden wij anderhalf uur per week al heel veel, dus we zullen iets moeten zoeken wat nog onderhoudsvriendelijker is.

 Vorige week hebben we een bezoek gebracht aan de Woonbeurs in Amsterdam. Leuk om daar allerlei ideeën op te doen voor de nieuwe inrichting. Voor de nieuwe keuken hebben we alvast iets gekocht: een 'design' houder om te bevestigen aan de binnenkant van je wasbak, waarop je de vaatdoek te drogen kan hangen. Het leek ons erg handig, in ieder geval is het vaatdoekje nu van het aanrecht af. Volgend jaar zal blijken of het inderdaad zo is. Verder hebben we folders meegenomen voor het bekleden van de trap, magneetbehang (misschien leuk voor een kinderkamer) en raambekleding.

 Voorlopig is het wachten tot bij ons de eerste verdieping er op gezet wordt en de kozijnen worden geplaatst. We kijken er erg naar uit!