Jolanda en Guus Blog 5 - De Volgerlanden

De tijdlijn van De Volgerlanden

Jolanda en Guus Blog 5

“Blog 5”

Vakantie!

Het is rustig op de bouwplaats op het moment. De bouw ligt gedurende vier weken stil vanwege de vakantie. Maar wat is de bouw van fase 1 ongelooflijk snel gegaan de afgelopen weken. Binnen een aantal dagen stonden de muren van de eerste verdieping. En iedere keer dat we gingen kijken was er weer veel gebeurd. De tweede verdieping kwam erop en tot mijn verbazing zijn de kozijnen ook al geplaatst beneden. Voor de vakantie hebben ze zelfs het dak op de eerste rij gezet. 

We vroegen ons wel af wat het vervolg zou zijn. Zouden ze eerst fase 1 afmaken en dan verder gaan met fase 2? Gelukkig spreek ik op mijn werk af en toe de aannemer, dus inmiddels weten we dat ze na de zomervakantie verder gaan aan ons huis. Bij fase 1 gaan ze starten met het metselwerk en bij ons gaan ze starten met het optrekken van de muren. Hopelijk gaat dat net zo snel en kunnen we ook zien hoe ons huis eruit komt te zien. Dat zal dan wel vanaf een afstandje moeten. In het begin konden we nog makkelijk langs het hek het bouwterrein op, maar het terrein is nu zo afgesloten dat dat niet meer lukt. Logisch uiteraard, maar voor ons wel jammer.

Na onze vakantie zullen wij ook verder nadenken hoe het huis er van binnen uit komt te zien. We weten al wat we op de vloer en op de muren beneden willen, maar we zijn er nog niet uit welke kleur het gaat worden. Misschien kan de styliste ons hierbij helpen. Ook zijn we vast aan het nadenken hoe we de tuin willen inrichten. We zagen op Twitter dat Bot & van der Ham ook hoekbanken van steigerhout aanbiedt, wie weet iets voor bij ons in de tuin?

 Wij wensen iedereen een hele fijne en zonnige zomer!