Edwin en Suzanne: Blog [2] | Zelf bouwen in De Volgerlanden

“Ons huis staat te koop!”

In De Volgerlanden kun je je eigen (droom)huis bouwen. Met de aankoop van een zelfbouwkavel kies je zelf de vorm, de indeling en de kleur van je huis. Hoe dat gaat, vertellen we je graag bij Project De Volgerlanden. Maar wie kunnen dat beter vertellen dat mensen, die zelf een kavel hebben gekocht!

De komende maanden volgen we Edwin en Suzanne en hun drie kinderen Jean-Luc, Julius en Florenz. Zij wonen op dit moment al in De Volgerlanden en hebben vorig jaar een zelfbouwkavel in de wijk gekocht. Vandaag het tweede blog, over buren en de voortgang.

Het is mei en het huidige huis van het gezin staat inmiddels te koop. De eerste week dat het huis te koop stond, waren er al veel geïnteresseerden. Dat het huis verkocht wordt, is dus haast wel zeker. "Gelukkig wel, het is toch even afwachten, hoe de verkoop van je huis verloopt."

Voortgang

Suzanne vertelt: "Inmiddels hebben wij en de aannemer de commissie Welstand bij de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht een aantal keer gesproken. Daar is het soms even zoeken wat wel en niet kan binnen de kaders van onder andere het Dorpenpaspoort in De Laantjes. Ook is de omgevingsvergunning inmiddels aangevraagd en is het nu wachten tot deze definitief is."

Buren

Het gezin gaat af en toe kijken op de bouwplaats. "We komen soms andere toekomstige bewoners tegen. Vorige week spraken we bijvoorbeeld andere kavelkopers, die een paar huizen verderop hun woning laten bouwen. Leuk om te weten wie er in de straat komen wonen en ook om te horen hoe hun voorbereidingen gaan!"

Werkzaamheden

Suzanne en Edwin hopen dat de heipalen voor de woning in de maand juni de grond in zullen gaan en dat deze werkzaamheden voor de bouwvak zijn afgerond. "Het zou mooi zijn als de gehele fundering ook gereed zal zijn dan, maar dat is nog even afwachten." De elektriciteitskast voor de werkzaamheden is inmiddels geplaatst op het kavel van het gezin. Zo wordt dan toch al weer iets meer zichtbaar, waar hun woning wordt gebouwd.

Voor Edwin en Suzanne is bij de leveranciers van de keuken en de badkamer ook weer ruimte om, met de corona-maatregelen, verder te kijken en te plannen hoe deze ruimtes er uit gaan zien. "Via de app Pinterest vind ik veel inspiratie!", vertelt Suzanne.

De komende maanden spreken we Edwin en Suzanne over hun ervaringen en belevenissen bij de bouw van hun huis, zoals het verhaal achter de speciale stenen die ze vonden. Je kunt meelezen in hun blog "Zelf bouwen in De Volgerlanden". Je vindt hun eerste blog hier: Edwin en Suzanne [1] Het gezin heeft ook een Instagram-account: @kavel_no.5