Een nieuw huis! - De Volgerlanden

De tijdlijn van De Volgerlanden

Een nieuw huis!

“Een nieuw huis!”

Een nieuw huis klinkt heel leuk, maar wat komt er toch veel bij kijken! En op dit moment staat er nog niet eens een huis!

Wij, Erik, Madelon & Jana (4 jaar) Verbeek, gaan verhuizen naar het nieuwbouwproject  “My Own Home” in de Volgerlanden. Op dit moment wonen we ook in de Volgerlanden. 7 Jaar geleden hebben we hier ook een nieuwbouwhuis gekocht, maar het wordt wel weer tijd voor een nieuw huis!

Hetgeen wat ons aantrok in het “My Own Home project” is de hoeveelheid inspraak die je hebt in je woning. Van de kleur stenen tot het soort dak, van de ramen tot hoeveel meter uitbouw je wilt, er zijn heel veel mogelijkheden.

Op dit moment wordt de grond “bouwklaar” gemaakt en is het wachten op het slaan van de eerste paal. Maar er zijn al veel dingen hieraan vooraf gegaan.

Na de informatiedag, 31 oktober 2015, hebben we vervolgens de gegevens en voorkeuren doorgeven bij de makelaar. Daarna was het wachten op HET verlossende telefoontje.

Jaaa, het is gelukt! Bouwnummer 19 is voor ons! Onze eerste keuze!

Toen begon het pas echt: “Welke opties willen we eigenlijk allemaal? Wat voor soort ramen kiezen we? Hoe ver willen we een uitbouw? Wat voor indeling willen we in ons huis?

Wat voor keuken kiezen we en laten we het door de bouw uitvoeren? En dan is er ook nog de badkamer!

Via een online programma van “My Own Home” hebben we onze keuzes in ons eigen huis geplaatst en zijn we hier virtueel doorheen gelopen. Erik en ik waren het snel over alle ruwbouwopties eens, dus konden we een afspraak bij de makelaar maken om het officieel vast te leggen. Dat betekent: handtekeningen zetten en heel veel paraafjes! Hierna voelt het al wel steeds meer “echt”! “We gaan het echt doen!”

In het eerste kwartaal van 2017 is de planning dat het huis opgeleverd gaat worden, maar de meeste keuzes moeten nu snel gemaakt worden, wil het meegenomen kunnen worden in de bouw.

De weekenden waren dus al snel vol met keuken- en badkamershowrooms in en uit. Wat zijn die dingen tijdrovend! Je zit zo 3 uur bij een leverancier om iets te laten tekenen. Maar goed,  je moet iets overhebben voor je nieuwe huis!

KeukenVision heeft ons goed geholpen en veel mogelijkheden aangedragen voor de keuken. Na veel bezoekjes, e-mails en telefoontjes hebben we alles voor de keuken rond en kan dat van onze “to-do list” af.

De badkamer hebben we even op een laag pitje gezet. Daar gaan we in september wel weer voor kijken, voor nu hebben we de cascovariant gekozen.

Deze week hebben we een brief gekregen van de aannemer: we krijgen binnenkort een uitnodiging van de notaris. Het bouwen gaat nu dan echt beginnen. Wordt vervolgd…