Blog 5: Kijkdag - De Volgerlanden

De tijdlijn van De Volgerlanden

Blog 5: Kijkdag

“Kijkdag bij het project”

Inmiddels is de kijkmiddag geweest en zijn we eindelijk in ons eigen huis geweest. Woensdagmiddag 14 december vanaf 2 uur mochten we de bouwplaats op en daar werden we ontvangen door iemand van Kroon & de Koning. Gelijk een aanspreekpunt indien we nog vragen hadden.

Inmiddels is de kijkmiddag geweest en zijn we eindelijk in ons eigen huis geweest. Woensdagmiddag 14 december vanaf 2 uur mochten we de bouwplaats op en daar werden we ontvangen door iemand van Kroon & de Koning. Gelijk een aanspreekpunt indien we nog vragen hadden. We mochten zelf verder lopen naar ons huis, langs alle steigers en bouwmaterialen die er allemaal stonden. Het was immers gewoon een werkdag.

Na een flinke stap stonden we opeens in onze eigen nieuwe woonkamer. Wat een geweldig gevoel. Tegelijkertijd zagen we ook dat het nog lang niet af is. Er stonden nog veel bouwmaterialen en er hingen overal losse draden & kabels. Er moet nog veel afgewerkt worden. Ook stond er in ons huis een verwarmingselement om de boel te drogen. Op ons dak missen er nog een aantal dakpannen, waardoor het nog niet helemaal waterdicht is.

Na de eerste indrukken van ons huis zijn we aan de slag gegaan met een meetlint om alles te meten. Is de keuken wel zo lang/ breed als op de bouwtekening staat? Hoeveel ruimte hebben we eigenlijk in de trapkast? Wat zijn de afmetingen van de ramen? Het is zo leuk om iets dat je van een bouwtekening koopt eindelijk in het echt te zien.

Naast het bekijken van ons nieuwe huis was het ook weer een goed moment om de nieuwe buren te spreken. En natuurlijk ook een kijkje te nemen in hun huizen. Omdat alle keuzes zo divers waren, is het nu extra leuk om alle verschillen te zien. Geen 1 huis is gelijk.

De bouw gaat toch ook wel weer snel. De eerste huizen van het project hebben al een opleverdatum te horen gekregen. Dit is al wel iets later dan gepland, dus we hopen dat wij geen last hebben van deze vertraging. Onze prognose is nog steeds eind februari/ begin maart. Voor die tijd moeten wij nog de laatste dingen voor in het huis regelen. Van muren tot inrichting moeten we wel nog wat keuzes maken.