Architect Walter Zeinstra over project BPD in De Volgerlanden - De Volgerlanden

Architect Walter Zeinstra over project BPD in De Volgerlanden

“Walter kan er mooi over vertellen”

De Laantjes één van de buurten in 'De Vier Dorpjes'. BPD is een van de vijf ontwikkelaars in dit gebied en schrijft over hun project dit blog. Lees maar!

 

"De 112 woningen zijn door 3 verschillende architecten ontworpen. Daarmee creëren de ontwikkelaars variatie binnen de eenheid én heb jij wat te kiezen." Architect Walter Zeinstra maakt met zijn team het ontwerp van de tweekappers, vrijstaande huizen, rij- en hoekwoningen van BPD.

De Laantjes, De Straatjes, De Hofjes en De Erfjes hebben het karakter en de kwaliteit van de gebieden of straten waar ze aan grenzen. Walter: “De Laantjes grenst aan het bestaande Hendrik-Ido-Ambacht, rivier de Noord en het agrarisch landschap. In mijn ontwerp zie je sfeerinvloeden terug van de architectuur op die plekken. Diverse elementen uit de omgeving heb ik wisselend en op eigentijdse manier toegepast bij de verschillende woningtypes. Hierdoor krijg je uitgesproken verschillen in dakhelling en uitstraling. Dat refereert aan de grote variatie van industriepanden en woonhuizen die je langs de Noord ziet.”

“Geïnspireerd op het oude dorp, de bebouwing langs de Noord en de boerderijen uit de buurt.”

“Natuurlijk heb ik me niet alleen bezig gehouden met de uitstraling van het huis. Je wilt tenslotte ook binnen dat ultieme thuisgevoel hebben. De huizen zijn lekker ruim opgezet en praktisch ingedeeld. De grote ramen zorgen voor een prettige lichtinval en verbinding met buiten. Waar het mogelijk was, hebben we de zijgevels extra ramen gegeven, diverse vrijstaande huizen krijgen erkers en als de voortuin heel gunstig op de zon ligt, is er vaak een terrasdeur aanwezig.”

 

Iets voor jou?

De Laantjes wordt een heel mooi buurtje waar je echt lekker ontspannen woont. De lanen met bomen geven rust, de variatie in architectuur maakt het karakteristiek. Iets voor jou? Check de website via deze link. De verkoop start in het voorjaar van 2019. Je kunt je al vrijblijvend inschrijven als belangstellende.