Blog 3: Razendsnel - De Volgerlanden

De tijdlijn van De Volgerlanden

Blog 3: Razendsnel

“Razendsnel ”

De vakantie is al eventjes geleden. De bouw is weer begonnen en dat kunnen we goed merken. De huizen van het project worden uit de grond gestampt!

Omdat de huizen “prefab” gemaakt worden, gaat het razendsnel. Een maand of 7 geleden hebben we alle voorkeuren qua kabels/ lichtpunten/ uitbouw al doorgegeven en dat is allemaal al in de fabriek al gemaakt. (vandaar de naam “prefab”)

Twee weken geleden hebben we een “maak kennis met je buren” feestje gehad. Dit was georganiseerd vanuit het bouwbedrijf en was erg leuk. Compleet met springkussen voor de kinderen en een rijdende snackbar!

Toch erg handig om je toekomstige buren alvast te spreken en het over de bouw te hebben. Er zijn straks toch een aantal dingen die we samen moeten doen (of handig om samen te doen). Bijvoorbeeld de schuttingen/ de grond afgraven of zand storten.

Tijdens het welkomstpraatje van de bouwer liet hij weten dat alle betonelementen van de huizen binnen 3 weken zouden staan. Op dat moment dachten wij: “uh.. eerst zien, dan geloven!” want op dat moment stond er van ons rijtje nog helemaal niets.

De eerste week na het feest hebben ze alle betonnen wanden en vloerdelen gelegd. En sinds deze week ligt zelfs het dak al op ons huis!

Nu is het wachten op het moment dat ze gaan metselen.

Voor ons staat aankomende week in het teken van de laatste dingen afronden. Keuken goedkeuren zodat die straks geplaatst kan gaan worden en knopen doorhakken voor de vloeren en de badkamer.

Nu het huis echt vorm gaat krijgen, begint het steeds meer te kriebelen. Op naar het moment van het krijgen van de sleutel! (Verwacht: eerste kwartaal 2017.)